Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Facebook : Φρενίτιδα «γονείς ονόμασαν το παιδί τους like»


Facebook : Φρενίτιδα «γονείς ονόμασαν το παιδί τους like»

Ισραηλινοί γονείς, φανατικοί του facebook, ονόμασαν το παιδί τους"Like".

Ο Lior Adler με την γυναίκα του για καιρό αναζητούσαν ένα όνομα για το παιδί τους θα ήταν "μοντέρνο και καινοτόμο".

Έτσι, όταν η φωτογραφία της νεογέννητης κόρης του συγκέντρωσε40 likes στο Facebook, συνειδητοποίησε πως το Like είναι ένα ενδιαφέρον όνομα, που σίγουρα δεν θα το είχε σκεφτεί κανείς άλλος!

Βέβαια, αυτός και η γυναίκα του Varditέχουν δώσει εξίσου περίεργα ονόματα και στα άλλα δυο τους παιδιά, την Pie (στα αγγλικά σημαίνει πίτα) και τον Vash (στα εβραϊκά σημαίνει μέλι), όντας φανατικοί της μαγειρικής. 

Και το επόμενο παιδί πως θα το ονομάσουν comment? xD

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Στον «αέρα» τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών του facebook!

Αναταραχή σε εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου facebook προκαλεί νέα υπόθεση διαρροή προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε χτες.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς ενδέχεται να έχουν περιέλθει στην κατοχή τρίτων, ιδίως εταιρειών online διαφήμισης και μάρκετινγκ, λόγω ενός «ελαττώματος» σε ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες του ιστότοπου, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Symantec.

Οι παραλήπτες αυτών των δεδομένων είχαν -δυνητικά- πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως τα προφίλ των χρηστών, οι φωτογραφίες που αυτοί αναρτούν, οι συζητήσεις που κάνουν, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν μηνύματα στον «τοίχο» τους.